1.001 18 Mart 2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısı :

 

----DUYURU---

 

 

DEĞERLİ ÜYELERİMİZ

 WUSV MERKEZİNDEN BUGÜN ALDIĞIMIZ BİLGİLENDİRME :

DORTMUND MAHKEMESİ KARARI SONUCU( 20.01.2021 TARİH VE 8 O 20/20 KART) AÇIKLANMIŞTIR.

SV ALMANYA VE VDH (ALMANYA FEDERASYONU)  AÇILAN DAVA SONUCUNDA

"SV ALMANYANIN FCİ VEYA VDH HAVUZU DIŞI KÖPEKLERİN  - AYNI ÜRETİM ŞARTLARINI YERİNE GETİRMİŞ OLMALARINA RAĞMEN - KÜTÜK KAYDI YASAĞI OLMASININ AVRUPA VE ALMANYA HUKUKUNA AYKIRI OLDUĞUNA KARAR VERMİŞTİR."

WUSV ÜRETİM ŞARTLARINA UYGUN ÜRETİMLERİMİZİN ÖNEMİ  TEYİT EDİLMİŞTİR

 

18 Mart 2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısı :

 Şubat 2021:

 Sevgili ACKİSD üyeleri;
Bu hafta gerçekleşen yönetim kurulu toplantımızda belirli konularda kararlar
alınmıştır,bunları size aktarmak adına yazılan bu bilgilendirme yazısını dikkatle okumanızı rica ederiz.
Başlıca 2021 yılı için öngörülen ve pandemi nedeni ile değişiklik hakkı ACKISD'nin
elinde bulunan faaliyet programımızı sizlere aktarmak isteriz;

 

Yukarıda belirtmiş olduğumuz faaliyet programına ek olarak mevcut pandemi koşullarından dolayı siz değerli üyelerimizin mağdur olmaması adına sıkı tedbirlere uyarak gerçekleştirmiş olduğumuz değişik iller deyapılan "Irk Değerlendirme ve Sınav" etkinlikleri yine bu dönemde de aktif olarak devam edecek ve ek olarak dernekhakemlerimiz tarafından farklı iller de "Irk Standartları Semineri ve Eğitim Seminerleri verilecek fakat bu etkinliklerin tarihleripandemi gidişatı göz önünde bulundurularak ilerleyen haftalarda belirlenerek siz üyelerimize web sitemiz ve sosyal medyahesabımızdan duyurulacaktır.


Mevcut pandemi koşullarında tanımış olduğumuz Röntgen ve SKS sınavı ile 3 kez üretim yapma hakkı şuan için devamedecek olup, WUSV'un tüm dünyada eşit üretim programını benimseme hazırlıklarını göz önünde bulundurarak dernek olaraksiz üyelerimizi bu koşullara hazırlamak adına üretim alanında almış olduğumuz yeni kararlar doğrultusunda bundan sonradamızlık erkek köpek sahipleri gerçekleşen her eşleşme için dernek merkezinden eşleşme belgesi (deckshine) talep etmekleyükümlü olacak bu belgenin ücreti ilerleyen günlerde siz değerli üyelerimize yine web sitemiz ve sosyal medya hesabımızdanduyurulacaktır.Bu belge üç nüsha olup bu belgenin bir kopyasını dernek merkezine, bir nüshayı dişi köpek sahibine verecekdiğer nüshayıda üyemiz kendisi saklayacaktır. Bu işlem erkek köpek sahibinin kendi dişileri ile yapacağı eşleşmeler içindegeçerli olacaktır. Eşleşme belgesi derneğe ulaşmamış üreticilerin batınlarının secere işlemleri yapılmayacaktır.
Aldığımız bir diğer karar ise bundan böyle TSB ve BH sınavlarını geçerek üretim izni almaya hak kazanan tüm köpeklereüretim izin belgesi (Körung) evrağı verilecektir. Bu belgeyi almaya hak kazanan köpeklere öncelikle 2 sene geçerli bir üretimizin belgesi verilecektir. İki yılsonunda köpek tekrar karakter testini (TSB) geçtiği takdirde, söz konusu köpek ömür boyuüretim izni almaya hak kazanacaktır.
Hatırlatmak isteriz ki yukarıda belirttiğimiz belgelerin kullanım zorunluluğu ülkemiz adına bir karardan ziyade WUSV’un ilerideuygulamayı ön gördüğü Altın Secere’ye geçiş ve tüm ülkeler için eşit üretim izni programına bir ön hazırlık olarakgörülmelidirve üyelerimiz kendilerini bu koşullara adapte etmelidir. Secere,Aidat,Körung Belgesi,Eşleşme Belgesi ve diğer ücretler ileilgili yapılacak olan yeni ücretlendirme tabloları en yakın zamanda siz değerli üyelerimizle web sitemiz ve sosyal medyahesabımız üzerinden paylaşılacaktır.
Ayrıca Şubat ayı içerisinde tüm üyelerimize mail yada sms yoluyla ulaşılacak ve aidatgecikmesi olan üyelerimize borçmiktarları bildirilecektir. Aidat borcu olan üyelerin tüm işlemleri aidat borçları tamamlanana kadar askıya alınacaktır.
Hepinize sağlıklı günler dileriz.
ACKİSD
Yönetim Kurulu
DUYURU

 

 

Sayfa Araçları

Sayfayı Arkadaşına Gönder Sayfayı Yazdır