2.1 Üretim Yönetmeliği

Üretim İzni için gereken Şartlar:
1.    Ebeveynlerin 20 aylık olmaları
2.    HD/ED Röntgen çekimlerinin Derneğimiz Vet.Hekimleri  veya SV tarafından onaylanması
3.    En az BH(Refakat) Sınavını SV Hakemi veya Derneğimizin Hakemleri eşliğinde başarıyla geçmiş olması(Dikkat!2011 yılı itibari ile Üretim izni alacak Köpekler için  SV veya Derneğimizin  Hakemleri tarafından derneğimiz bünyesinde yapılan Sınavlar geçerlidir.)
4.    Irk Standartları yarışmasında en az ‘’ iyi’’(G)notu almış olması

5.    ACKISD Körschein Sınavında başarılı olması.
Bu şartlarla Irk standartlarına uygun ve sağlıklı Yavrular elde edilmesi amaçlanmaktadır.
-Çiftleşme ancak Üretim iznine sahip Köpekler ile gerçekleşebilir. Çiftleşme tarihinde Derneğimizin online Çiftleşme Formu eksiksiz doldurularak Erkek Köpek sahibi tarafından merkezimize ulaştırılmalıdır.
-Doğum sonrası Dişi Köpek sahibi online Doğum Beyan Formunu doldurarak, doğumu Dernek merkezine bildirmek zorundadır. Ayrıca Doğum Formun bir sureti Köpek sahibinin Veterineri tarafından onaylanarak İmza ve Kaşesi ile Dernek merkezine gönderilmelidir.
-Yavrular 7 veya 8 haftayı doldurduklarında mikrochip numaraları yapılıp isimleri ile birlikte Şecere talep formu ile birlikte Dernek merkezine bildirilmelidir.
-Tüm işlemler eksiksiz yapıldığı taktirde Şecere işlemleri başlatılır. Şecere ücretleri ve diğer ücretler ödendikten 3 ay içinde Şecereler üreticiye gönderilir.
Üretici tüm yavrularına şecere çıkarmak zorundadır, bildirgede satışa bağlı olarak eksik Şecere talebinde bulunması Yönetmeliğimize aykırı olup cezai işleme tabidir.
Üretmiş olduğunuz yavrularınıza ve Ebeveynlerine ayrıca isteğe bağlı olarak Derneğimizden DNA uygulaması talebinde bulunabilirsiniz.
DNA uygulamasını Derneğimiz her zaman kontrol amaçlı uygulama hakkını saklı tutmaktadır.
Ayrıca Köpek kayıtlarınızı mutlaka 31.12.2011 tarihine kadar Derneğimize yapmak durumundasınız, aksi taktirde Köpek kayıt Belgesi olmayan Köpekler hiçbir şekilde yarışmalara katılamayacaklar ve dolayısı ile Üretim izni alma şansları olmayacaktır.
ACKISD Yönetim Kurulu
 

Sayfa Araçları

Sayfayı Arkadaşına Gönder Sayfayı Yazdır